Cuirassa Oberta rep el seu primer premi

Ene 2, 2024

El Festival s’Illo dona els seus dècims premis de la forma més austera

El Festival s´Illo dona els seus dècims premis de la forma més austera.

L’espectacle “Cualquiera” guanya la Teta Premium d’enguany, confeccionada per la mallorquina Nieves Guri i valorat en 500 € gràcies a un Micromecenatge.

També ha guanyat els premis Illo de millor direcció Marilén Ribot per “Cuirassa Oberta”, de millor intèrpret María José Castañeda i millor dramaturg l’andalús Javier Berger tots dos per «Culto a la abundancia», i els xilens La Merce i Marco Ignacio Orellana el premi Illo pel seu coreografia en «Anómalas».

«Cualquiera», una proposta per a indefinició construïda amb el cos i la mirada, ha guanyat el premi del públic a millor espectacle (la Teta Premium) del X Festival S’Illo, el Festival independent d’Arts Escèniques que se celebra a Santanyí. A més, també s’han emportat els premis Illo els següents professionals escènics: millor coreografia els xilens La Merce i Marco Ignacio Orellana per «Anómalas», a millor intèrpret la sevillana María José Castañeda i millor dramaturg Javier Berger tots dos per la peça «Culto a la abundancia» i millor direcció la manacorina Marilén Ribot per «Cuirassa Oberta».

Enguany, el guardó de la Teta Premium ha sigut creat per l’artista mallorquina Nieves Guri, mentre que el Illo de Xocolate,

L’organització vol destacar la labor de Nieves Guri com a artista plàstica que fa donació d’una peça pròpia com Teta Premium, així com els 500 euros que guanya el col·lectiu Ningú a canvi de portar una acció sociocultural en el Festival s´Illo 2024. Els 500 € són possibles gràcies la micromecenatge anual del qual destaquen la participació patrocinadora deEs Magatzem de Ca Sa Muda, la Unitat Integral del Peu de Palma, Intelsoul i En línia de Felanitx. La resta de guardons, han sigut confeccionats, com és habitual, per la pastisseria palmesana Rialfa amb un disseny de Tomeu Vidal.

El Illo d’enguany ha posat l’accent en l’ecologia per la necessitat de reforçar l’entorn gràcies al qual sobrevivim i existim”, així com en la dona “per la paritat de gènere”, i el col·lectiu LGTBI, ha explicat l’impulsor d’este festival autofinançat, Jeroni Obrador.

Obrador recorda que el Festival se centra donar visibilitat als treballs de més de 25 projectes escènics professionals que mostren obres acabades i a vegades per acabar, de rang balear nacional i internacional, i que el sentir de s´Illo és el d’aparador per a creadors que necessiten posar a prova els seus espectacles abans de comercialitzar-los, o simplement mostrar-los sabent que són experiments d’investigació per a créixer com a artistes.

Enguany el Festival s´Illo s’ha tornat a donar a final d’any com en altres edicions ja que tots els participants residents han optat a la teta premium. No s’ha fet gala, ni retransmissió de vídeo, simplement una notificació a mitjans i en xarxes socials, a causa de l’austeritat que afronta la institució i el festival en estos moments. Gràcies a tots els col·laboradors, mecenes i patrocinadors, així com a tots els artistes de Sa Talaia.

Font: manacornoticias.com