“Per jo és un premi compartit amb tots els meus companys de Save the temazo”

Nov 24, 2020

Marilen Ribot (Manacor, 1978) va ser guardonada com a Millor Artista de Circ als Premis de les Arts Escèniques Valencianes el 2 de novembre. Conversam amb l’actriu per saber com ha viscut la recollida d’aquest premi i de què tracta l’espectacle Save the temazo.

Com valores aquest reconeixement?

Fa només un any que som a València i per això va ser una gran sorpresa. Crec que a part de la interpretació potser, també han valorat la meva trajectòria. La veritat és que estic molt contenta d’haver rebut un premi d’Arts Escèniques, em fa feliç i estic molt agraïda. Per jo és un premi compartit amb tots els meus companys de Save the temazo: Matías Marré, Gonzalo Santamaría, Raúl García, Suso Imbernón, Jimena Cavaletti, Sara Recatalà i Abraham. Vam crear aquest espectacle enguany en deu mesos, després de dos anys pensant amb el que volem dir amb l’espectacle. Som cinc persones amunt l’escenari i a part hi ha molts de col·laboradors. Per jo aquest premi va dedicat a tots ells.

Vas rebre el premi per aquest espectacle. De què tracta?

Convocam al públic per gravar un vídeo en directe i així difondre el missatge de la nostra ONG, Save the temazo, una organització internacional que estudia els beneficis del so i de la música. Ho feim a través del circ i del teatre amb molta d’interacció amb el públic. I tothom pot col·laborar fent-se sòcies a la web www.savethetemazo.org

Com que pots fer-te soci? Com funciona?

La teva col·laboració pot salvar “temazos”. Si vas a la nostra pàgina web, et pots fer soci o sòcia. Allà pots posar el teu “temazo” preferit i per què l’has elegit, quins records et venen al cap quan ho sents, potser perquè et ve alguna emoció concreta d’un moment important de la teva vida. Bàsicament fer-te soci és això, no col·labores ni amb doblers ni res d’això, només has de compartir el teu tema preferit i per què.

I aquestes col·laboracions apareixen a l’obra?

En aquests moments no és així perquè hi ha molta gent que ens escriu. Sobretot si veuen l’obra. El que hem fet és elegir temes que ens agraden, també mostram temes que han estat censurats a la història i explicam el perquè.

És important aquest caire participatiu, no?

Com he comentat abans, durant l’espectacle gravam un vídeo amb la gent que ha vingut a l’espectacle. A cada lloc que anam feim un tràiler i així la gent si vol, ho pot compartir a les xarxes socials.

El passat cap de setmana actuaves a la FIET amb Atempo Circ. 

Sí. Vam actuar amb l’espectacle Joc, és un espectacle que ens estimam molt, circ i dansa per tot públic, ja fa 4 anys que el rodam, vàrem estar seleccionats al Circuit de Dansa Escena 2016, i la veritat funciona molt bé i ens agradaria poder fer-ho molts més anys.

Voldries afegir alguna cosa més?

M ́agradaria recordar que la cultura és segura. No tanquem els teatres, ni els esdeveniments culturals al carrer, fent els protocols necessaris tot anirà bé. Les Arts Escèniques són com l’aigua per la vida.

Fuente: https://www.centpercent.cat/